Welkom op reuma.nl

Deze website is samengesteld voor

het Reumafonds,
de Reumapatiëntenbond en
de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie,

en dient als 'verwijspagina' naar de betreffende organisaties die samenwerken in het
Platform Tripartite Overleg Reuma.

Door op de naam van de organisatie te klikken komt u op de desbetreffende website.

 

Reumafonds
Is er een algemene brochure over reuma? Waar kan ik terecht voor hulpmiddelen? Moet ik op m’n werk vertellen dat ik reuma heb? Bezoek de site van het Reumafonds voor informatie over vormen van reuma, over onderzoek, behandeling en omgaan met reuma. 
 

 

Reumapatiëntenbond
De Reumapatiëntenbond, de overkoepelende organisatie van meer dan 100 patiëntenverenigingen, behartigt de belangen van mensen met reuma in Nederland. Op het gebied van vergoedingen, beschikbaarheid medicijnen, uw rechten etc. Bezoek de site voor informatie en adressen.
 

Nieuws
De Reumapatiëntenbond gaat beginnen met de PR-campagne voor de zelfmanagementtrainingen 'Reuma Uitgedaagd!' voor jongeren met reuma (16-25 jaar).
Dit najaar wordt de training zowel LIVE in een weekend aangeboden, als tweemaal ONLINE thuis vanachter de computer. De werving voor deelnemers van de jongerentraining gebeurt voornamelijk online (via websites en e-mails) en door middel van social media (twitter, facebook etc.).
Kijk op
www.reumauitgedaagd.nl voor twee demofilmpjes.

 

Reumalijn (geen website)
Alle vragen over reuma (bijvoorbeeld om meer te weten te komen over een bepaalde reumatische ziekte, over een behandeling, over wetten en regels of gewoon om uw verhaal te vertellen) zijn welkom bij de Reumalijn, de landelijke informatielijn van het Reumafonds en de Reumapatiëntenbond. Telefoonnummer 0900 20 30 300, maandag t/m vrijdag 10-16 uur, lokaal tarief. E-mail:
info@reumalijn.nl 

 

Nederlandse Vereniging voor Reumatologie
De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) is een wetenschappelijke vereniging waarin niet alleen reumatologen en assistent-geneeskundigen in opleiding tot reumatoloog zich thuis voelen, maar ook artsen van andere specialismen, onderzoekers,  paramedici en perimedici die zich betrokken voelen en weten bij de behandeling en zorg voor patiënten met reumatische ziekten. Naast personen kunnen organisaties die sympathiseren met de doelstellingen van de vereniging, zoals farmaceutische industrieën, worden toegelaten als corporate member. De NVR geeft geen voorlichting aan patiënten of publiek. Daarvoor kan contact opgenomen worden met de reumalijn. 

 

De domeinnaam en de website reuma.nl zijn eigendom van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie.