Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Aanbevelingen voor diagnostiek en behandeling van voetklachten bij RA

Recent zijn aanbevelingen voor de diagnostiek en behandeling van voetklachten bij reumatoïde artritis (RA) gepubliceerd. Dit project is vanuit Reade gecoördineerd en uitgevoerd (met externe financiering), in samenwerking met VUmc en LUMC. Het is een uniek project door de grote verscheidenheid aan disciplines die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en het feit dat er wereldwijd nog geen multidisciplinaire aanbevelingen voor RA voetzorg bestaan.

De aanbevelingen zijn ontwikkeld met als doel 1) het leveren van een bijdrage aan het verkrijgen van uniformiteit met betrekking tot diagnostiek, behandeling en begeleiding van patiënten met RA gerelateerde voetklachten, 2) het bieden van een handvat voor een betere inrichting van de praktijkvoering van zorgverleners betrokken bij de zorg rondom patiënten met RA gerelateerde voetklachten en 3) het leveren van een bijdrage aan verbeterde communicatie tussen behandelaars onderling en tussen de patiënt en behandelaars.

De aanbevelingen zijn geformuleerd op basis van literatuuronderzoek en de mening van experts (reumatologen, verpleegkundig reumaconsulenten, verpleegkundig specialisten reumatologie, physician assistants reumatologie, revalidatieartsen, orthopedisch chirurgen, podotherapeuten, orthopedisch technologen, orthopedisch schoenmakers, medisch pedicures en patiënten). In totaal zijn 41 aanbevelingen tot stand gekomen, waarvan 8 over diagnostiek, 32 over behandeling en 1 over de organisatie van de zorg.

De aanbevelingen zijn te downloaden:  www.nhpr.nl/sectie/voetzorg

Voor meer informatie: Marike van der Leeden (m.vd.leeden@reade.nl); Marloes Tenten (m.tenten@reade.nl).

Deel deze pagina

Geplaatst op: 01-05-2017