Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Aandacht voor pensioenaftopping

Zoals jullie weten zet de Federatie in samenwerking met de LAD zich in om ervoor te zorgen dat de gevolgen van de pensioenaftopping voor medisch specialisten in dienstverband beperkt blijven. Door een nieuwe pensioenwet kunnen medisch specialisten in dienstverband namelijk niet langer belastingvrij pensioen opbouwen over het salarisdeel boven €100.000,-. Dit betekent dat de pensioenopbouw fors lager kan worden. Wekgevers blijven weigeren om het werkgeversvoordeel van de premieverlaging aan de werknemers uit te betalen. De Federatie en LAD onderhandelen met de werkgevers om ervoor te zorgen dat dit zo snel mogelijk gebeurt.
Naar aanleiding van berichtgeving aan de leden en een informatiebijeenkomst die onlangs plaatsvond, is pensioenaftopping in de huizen onderwerp van gesprek. Met name het feit dat het om zó veel geld gaat dat medisch specialisten in dienstverband dreigen mis te lopen, zorgt voor veel boosheid en vragen.
Toolkit
De Federatie en de LAD hebben een toolkit ontwikkeld om medisch specialisten te informeren over de gevolgen van de pensioenaftopping en de activiteiten van de Federatie en de LAD.
De toolkit bevat:
– Een animatie van 2 minute met uitleg over de gevolgen van pensioenaftopping
– De belangrijkste vragen en antwoorden
– Voorbeelden
– Een verslag en presentatie van de informatiebijeenkomst
U vindt deze informatie op onze websites: www.demedischspecialist.nl/pensioen of www.lad.nl (thema pensioenen).

 

 

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 07-05-2015