Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 11-11-2021

3e symposium systemische amyloïdose

3de Multidisciplinaire Symposium Systemische Amyloïdose: De volgende stap

Amyloïdose is de naam voor een groep van progressieve ziektebeelden die allen gekenmerkt worden door afzetting van eiwitten in de vorm van amyloïdfibrillen in de weefsels en organen. De afzetting van amyloïdfibrillen leidt tot gestoorde werking en uiteindelijk falen van de  organen. De afgelopen jaren zijn grote stappen gezet in het herkennen en de behandeling van AL, ATTR en AA amyloïdose en de perspectieven van patiënten met deze ziekten zijn verbeterd. Toch kan het beter…
Hoe kom je zonder oponthoud tot de juiste diagnose? We zullen ingaan op de rode vlaggen, belangrijkste ziektemanifestaties en het diagnostische proces. Naast het hart en zenuwstelsel, zijn ook maag, darm en lever frequent aangedaan bij de verschillende typen systemische amyloïdose, daar zullen we dit jaar in meer detail op ingaan. AA amyloïdose kan uiteenlopende onderliggende oorzaken hebben. Opsporen van de onderliggende oorzaak en adequate behandeling daarvan zijn essentieel en komt dit jaar uitgebreid aan bod.
Verder praten we u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verschillende typen systemische amyloïdose, cardiale amyloïdose en belangrijke uitkomsten van studies met nieuwe behandelingen bij AL amyloïdose.

Uitnodigingsfolder symposium amyloïdose symposium 2021

Deel deze pagina