Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 08-01-2021

4e basic workshop echografische diagnostiek bij reuscelarteriitis (RCA) gaat helaas NIET door

Op vrijdag 8 januari 2021 stond de ‘4e basic workshop echografische diagnostiek bij reuscelarteriitis (RCA)’ gepland. Deze workshop wordt jaarlijks georganiseerd door Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

De huidige COVID-19 problematiek, de vereiste beschermingsmaatregelen die noodzakelijk zijn en regelgeving hieromtrent heeft ons doen besluiten deze workshop op 08-01-2021 NIET door te laten gaan. Uiteraard willen wij onze proefpersonen (overwegend patiënten), deelnemers en tutoren niet onnodig blootstellen aan vermijdbare risico’s.

We hopen medio september 2021 (10-09-2021) weer een basic OF advanced workshop te kunnen organiseren, tenminste als de COVID-19 problematiek dit toelaat.

Meer informatie:  t.z.t. te vinden op https://www.zgt.nl/patienten-en-bezoekers/onze-specialismen/reumatologie-en-klinische-immunologie/nascholing/

Vragen kunt u stellen via: gca@zgt.nl

Informatie over de workshop:

Echografie van de hoofd-, hals- en okselarteriën krijgt een steeds prominentere rol in de diagnostiek naar RCA. In een aantal omringende landen wordt echografie, conform de meest recente EULAR aanbevelingen, als eerste diagnostische stap ingezet. Wegens succes van onze eerste workshop in januari 2018 en de groeiende behoefte, organiseren wij deze workshop jaarlijks in januari in de vorm van een basic workshop en in september in de vorm van een advanced workshop. Naast een theoretisch deel oefenen deelnemers, onder begeleiding van een tutor, op gezonde proefpersonen en patiënten met RCA.

Dennis Boumans, reumatoloog ZGT

Namens de gehele organisatie van de workshop, ZGT/UMCG

Deel deze pagina