Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 11-05-2023

Afscheidssymposium prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg

Geachte collega,

Het Amsterdam Rheumatology & immunology Center nodigt u uit voor het symposium ter gelegenheid van de afscheidsrede van onze goede vriend en collega prof. dr. Dirkjan van Schaardenburg, Looking into the future of arthritis op donderdag 11 mei 2023 in het Auditorium Reade in Amsterdam.

Onze inzichten in de processen die leiden tot het ontstaan van reumatoïde artritis nemen steeds toe. Er blijken belangrijke koppelingen te bestaan tussen de synoviale weefsels, het immuunsysteem, de darmen en het microbioom. De toegenomen inzichten hierin openen nieuwe mogelijkheden om reumatoïde artritis te beïnvloeden d.m.v. interventies op het gebied van voeding zoals de Plants for Joints studie heeft laten zien. Ook voor de preventie van reuma kunnen deze inzichten in de toekomst van belang blijken.

Dirkjan van Schaardenburg is al sinds jaren een pionier op het gebied van deze interventies, reden om op dit symposium hier nog eens extra aandacht te besteden. Daarnaast heeft hij jarenlang leidinggevende rollen gehad bij Reade, en daarom gaan we ook kijken naar de toekomst van de categorale reumazorg.

Na het symposium gaan we naar de Oude Lutherse Kerk voor de afscheidsrede, en daar wordt het programma afgesloten met een receptie. We verwachten dat het een boeiende dag wordt en hopen dat u daar deel van uit kunt maken.

Prof. dr. Ronald van Vollenhoven, Directeur Amsterdam Rheumatology & immunology Center
Prof. dr. Mike Nurmohamed, Hoofd Reumatologie-onderzoek Reade

Uitnodiging Symposium

Deel deze pagina