Informatie
Data
- 02-03-2021
Different perspectives on DMARD-treatment strategies in rheumatoid arthritis
De afgelopen decennia zijn de (behandel)uitkomsten van reumatoïde artritis sterk verbeterd door het gebruik van (nieuwe) krachtige medicijnen, maar ook door een verandering in zienswijzen. Als gevolg van deze verbeterde behandelstrategieën bereiken patiënten ook vaker remissie. De logische vraag die hieruit voortvloeit is dan ook of bij aanhoudende remissie de medicatie gecontinueerd dient te worden of dat het afgebouwd kan worden. Vervolgens kan men zich dan ook afvragen hoe we het beste kunnen afbouwen.
Daarnaast is elke patiënt met reumatoïde artritis uniek en heeft daarom recht op persoonsgerichte zorg. De kern van persoonsgerichte zorg is dat patiënten zich gehoord, gezien en serieus genomen voelen, waarbij we uitgaan van hun behoeften en mogelijkheden. Onder de noemer Waardegedreven Zorg streven we naar de beste, persoonsgerichte uitkomsten voor de patiënt tegen reële kosten. Maar wat betekent dit voor de dagelijkse praktijk? En waar begin ik?
Bovenstaande vragen zullen worden geadresseerd door een aantal internationaal vooraanstaande reumatologen op het symposium: Different perspectives on DMARD-treatment strategies in rheumatoid arthritis op dinsdag 2 maart. Graag nodigen wij u uit voor dit symposium.
Aansluitend aan het symposium zal Elise van Mulligen haar proefschrift ‘Different Viewpoints on Tapering DMARDs in Rheumatoid Arthritis’ verdedigen in de Querido zaal van het Erasmus MC. Mocht de situatie omtrent Covid-19 een fysieke bijeenkomst niet toestaan, zullen we van dit symposium een webinar maken.
Prof.dr. J.M.W. Hazes, Reumatoloog Erasmus MC
Dr. P.H.P. de Jong, Reumatoloog Erasmus MC
Elise van Mulligen, Promovendus