Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 23-06-2022

Tijdstip

09.30 - 16.45 uur

Website

Bezoek website

Eerste Cicero symposium aan de Maas

Eerste Cicero symposium aan de Maas, reumatologisch onderzoek uit de regio Groot-Rotterdam in the spotlight!

Donderdag 23 juni 2022 │ 9.30 tot +/- 16.45 uur │ Wereldmuseum Rotterdam

Stichting Cicero (Collectief Initiatief voor Creatief en Educatief Reuma Onderzoek) is opgericht door reumatologen en klinische immunologen in de regio Zuidwest Nederland. Cicero heeft als doel het bevorderen van kennis en kwaliteit van behandeling van patiënten met reumatische aandoeningen en het bevorderen van de samenwerking in de regio met betrekking tot zorg, wetenschappelijk onderzoek en nascholing. Nascholingen waren tot nu toe regionaal.

Op donderdag 23 juni zal het eerste, landelijke, Cicero symposium plaatsvinden. Op deze dag presenteren we ons onderzoek in de volle breedte: artritis psoriatica (o.l.v. dr. Marijn Vis), vroege reumatoïde artritis (o.l.v. prof. dr. Annette van der Helm en dr. Pascal de Jong), zwangerschap en reumatische aandoeningen (o.l.v. dr. Radboud Dolhain), immunologisch en translationeel onderzoek (o.l.v. dr. Radjesh Bisoendial en dr. Erik Lubberts), systeemziekten inclusief SLE, systemische sclerose en vasculitis (o.l.v. dr. Els Zirkzee), waarde gedreven zorg (o.l.v. prof. dr. Angelique Weel-Koenders) en kinderreumatologie (o.l.v. dr. Philomine van Pelt). Ook zal er aandacht zijn voor de samenwerking in de regio tussen afdelingen, ziekenhuizen en de eerste lijn.

We hopen U op 23 juni welkom te heten op het eerste Cicero symposium in het mooie Wereldmuseum te midden van meer dan 165 jaar Rotterdamse geschiedenis!

Het Cicero bestuur
Jessica Bijsterbosch, Fleur van der Geijn, Melek Gϋler-Yϋksel, Pascal de Jong, Peter van der Lubbe en Marijn Vis

Deel deze pagina