Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 17-03-2021

Tijdstip

09.30 - 17.00 uur

Website

Bezoek website

Internationale virtuele cursus: “The role of ultrasound in Giant Cell Arteritis: A UK-Dutch practical virtual course on march 17, 2021”

Echografie heeft de afgelopen twee decennia een revolutie teweeggebracht binnen de reumatologie. Dit geldt ook voor de diagnostiek en behandeling van reuscelarteriitis (RCA), in het Engels Giant Cell Arteritis (GCA), waarbij echografie inmiddels een van de belangrijkste diagnostische modaliteiten is. Daarnaast kan echografie toegepast worden bij de follow-up van RCA.

Deze internationale virtuele cursus (via ZOOM) op woensdag 17 maart 2021 is bedoeld om reumatologen/internisten (i.o.) meer kennis en vaardigheden te laten ontwikkelen met betrekking tot de toepassing van echografie bij RCA. De cursus wordt georganiseerd door Professor Dasgupta, reumatoloog te London Southend University Hospital (UK), in samenwerking met de reumatologie van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) Almelo/Hengelo en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Professor Dasgupta is een internationaal expert op het gebied van RCA en de toepassing van echografie hierbij.
RCA is ook een belangrijk speerpunt van zowel ZGT als het UMCG. Zo beschikken zij beiden over een RCA fast track polikliniek waarbij echografie de eerste diagnostische stap is.

Datum/tijd: 17 maart van 9:30-17.00 uur via ZOOM
Accreditatie-uren: zijn aangevraagd
Kosten: £ 50.00
Voertaal cursus: Engels

Voor het programma, aanvullende informatie en inschrijving ga naar https://www.zgt.nl/aandoening-en-behandeling/onze-specialismen/reumatologie-en-klinische-immunologie/nascholing/

 

Deel deze pagina