Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 01-11-2023

Tijdstip

18:50 - 21:15 uur

Website

Bezoek website

IWO webinar

Deze avond een drietal onderwerpen:

  • Recent is een groot internationaal project gestart over optimalisering van DXA en VFA, met medewerking van ASBMR, ECTS, ESCEO, IOF en ook internationale radiologie organisaties. Door Prof. Riemer Slart, nucleair geneeskundige werkzaam in Groningen, en co-chair van bovengenoemd programma zal een lezing over de pitfalls van DXA- en VFA meting worden gegeven: een belangrijk onderwerp voor alle artsen en verpleegkundigen die zich bezighouden met osteoporose en fractuurpreventie.
  • Niet alleen starten van medicatie is een issue, maar ook het stoppen daarvan! Dit speelt ook een rol bij bijvoorbeeld denosumab en romosozumab. Prof. Serge Ferrari is wereldwijd een van de meest gevraagde sprekers, hij zal hierop ingaan, mede naar aanleiding van zijn recente publicatie in Nature Reviews (samen met Prof. Langdahl).
  • In 2022 is de multidisciplinaire richtlijn Osteoporose en Fractuurpreventie afgerond, inmiddels is ook de NHG-standaard afgerond. Uiteraard is dit ook voor IWO van belang. Dr. Luc Maartens zal (kort) de highlights van de conceptversie van de nieuwe NHG-standaard bespreken. Daarna zal hij, maar ook een medisch specialist en een fractuurverpleegkundige, de sterke en de verbeterpunten van deze richtlijn benoemen, gevolgd door een interactieve discussie (voor zover digitaal mogelijk). Zo bent u snel op de hoogte van de ins- en outs van de nieuwe NHG-standaard.

 

Deel deze pagina