Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 13-02-2023
  • 15-05-2023

Website

Bezoek website

NVR reumatologie cyclus- Boerhaave 2022 / 2023

De NVR (na)scholing is relevant voor alle reumatologen, reumatologen in opleiding, physician assistants en verpleegkundig specialisten met affiniteit met de Reumatologie in Nederland.

De (na)scholing vindt drie keer per jaar / cyclus plaats, met overdag onderwijs voor de AIOS en in de avond de nascholing voor de reumatologen. Er worden twee thema’s per editie behandeld. Elke drie jaar passeert niet alleen een heel cyclus aan verschillende onderwerpen en thema’s met betrekking tot reumatische inflammatoire en auto-immuun aandoeningen de revue, maar ook een andere soorten aandoeningen en onderwerpen, die grenzen aan het vak reumatologie.

Goede programma’s met klinisch relevante inhoud, gepresenteerd door binnen- én buitenlandse experts, maakt dat de NVR Reumatologie (na)scholingen al jarenlang een groot succes zijn. De focus ligt op continuïteit en waarborging van kwalitatief onderwijs met op regelmatige basis bijeenkomsten vóór en dóór de reumatoloog (in opleiding).

NVR nascholingscyclus 2022/2023
De NVR nascholingsbijeenkomsten van de huidige cyclus staan gepland op de volgende data:

  • Maandag 10 oktober 2022 (online)
  • Maandag 13 februari 2023 (online)
  • Maandag 15 mei 2023 (fysiek)

Toelichting AIOS onderwijs & nascholing reumatologen –  maandag 13 februari 2023
De onderwerpen voor de deze editie zijn:

AIOS onderwijs (overdag)Onderwerp volgt
Nascholing reumatologen (’s avonds)Reumatoïde Artritis (RA)

Klik hier voor het online programma van het AIOS onderwijs en de nascholing voor reumatologen.

Beschrijving van de nascholing:
De behandeling van reumatoïde artritis (RA) is een centraal onderwerp in onze dagelijkse praktijk. Gezien de recente update van de EULAR-richtlijn voor de behandeling van RA, zullen we het onderwerp weer in het licht brengen. De verschillende behandelstrategieën die er zijn voor RA zullen besproken worden, met inzicht in voor- en nadelen en recente literatuur. Welke behandeldoelen moeten we hebben voor elke patiënt en hoe kunnen we ze personaliseren? De ‘dual target strategy’ is een voorstel om de objectieve ontstekingsverschijnselen en de patient reported impact te onderscheiden en beide componenten te gebruiken in “treat to target” (T2T)-strategieën (“dual T2T”) om te bepalen of de behandeling moet worden gewijzigd of geïntensiveerd.

Leerdoelen:

Na afloop van de nascholing heeft u meer inzicht in de huidige behandel strategieën voor RA, inclusief de update van de EULAR richtlijn en in de behandeldoelen voor RA, inclusief het nieuw voorstel van de dual target strategy.

Deel deze pagina