Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 10-12-2021

Tijdstip

12.00 - 18.30 uur

Oratie Prof.dr. Angelique Weel-Koenders

Beste collega’s,

Met zeer veel plezier nodig ik jullie allen uit voor het symposium en oratie. Dit symposium wordt georganiseerd in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis. Voor dit symposium wordt accreditatie aangevraagd bij de ABAN, VSR en NAPA.

Meldt je aub aan via de onderstaande link’s.

Met vriendelijke groet,
Angelique Weel-Koenders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Symposium & oratie
Prof.dr. Angelique Weel-KoendersSymposium: Zonder waarde geen zorg!
Op zoek naar de meerwaarde van gepersonaliseerde integrale zorg 

De brede implementatie van waardegedreven zorg is in Nederland in volle gang. Waardegedreven zorg heeft als doel ‘het samen met de patiënt werken aan de voor hem of haar beste zorg tegen de laagst mogelijke kosten’. Dit vraagt om een verandering van ‘one size fits all’ richtlijn geneeskunde naar een meer gepersonaliseerde aanpak. Inzicht in (patiënten)uitkomsten, kosten en  verbeteracties spelen daarbij een grote rol. Waar staan we nu met de implementatie van waardegedreven zorg? Wat zijn de geleerde lessen? Maar vooral wat is de meerwaarde voor de patiënt en zorgverlener?

Vrijdag 10 december organiseert ESHPM, in samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis, ter ere van de oratie van hoogleraar Angelique Weel-Koenders het symposium: Zonder waarde geen zorg! Op zoek naar de meerwaarde van gepersonaliseerde integrale zorg 

Sprekers
Onder leiding van prof.dr.ir. Kees Ahaus, hoogleraar bij Erasmus School of Health Policy & Management, gaan we in op bovengenoemde vragen. De opening zal verzorgd worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis drs. Peter Langenbach. Sprekers zijn prof.dr. Jan Hazelzet, die ingaat op de waarde van persoonsgerichte zorg, promovenda MSc Marijke van den Dikkenberg neemt ons mee in de mogelijkheden en meerwaarde van het gebruik van Patient Reported Outcomes Measure (PROM) in de dagelijkse praktijk, prof.dr. Carin Uyl-de Groot besteedt aandacht aan het kosten-effectiviteitsaspect binnen waardegedreven zorg en tot slot neemt prof.dr. Maurice van den Bosch ons als bestuursvoorzitter van de Santeon ziekenhuizen mee in de meerwaarde van het sturen op uitkomsten en kosten in de dagelijkse praktijk. Kortom, er is aandacht voor dé essentiële aspecten van waardegedreven zorg.

Oratie
Aansluitend aan het symposium spreekt prof.dr. Angelique Weel-Koenders haar rede uit bij de aanvaarding van de leerstoel ‘Bewijsgestuurde waarde creatie in de patiëntenzorg’.

Datum: vrijdag 10 december 2021
Tijd
: 12.00 – 18.30 uur
Locatie: Erasmus Paviljoen & Aula (Erasmus Building) op campus Woudestein

Voor meer informatie, klik hier
Voor direct aanmelden, klik hier

 

 

 

Deel deze pagina