Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 04-03-2021

Preconceptiezorg – blended cursus

Online e-module & online cursusdag op 4 maart 2021

Preconceptiezorg is het geheel aan maatregelen die men al voor de conceptie kan nemen om een gezonde zwangerschap en een gezond kind te bevorderen. Door middel van voorlichting, counseling en preventief beleid, kunnen vervolgens geïnformeerde keuzes gemaakt en risico’s geminimaliseerd worden.

Hoewel is aangetoond dat preconceptiezorg bij vrouwen met een verhoogd risico een positieve invloed op de zwangerschapsuitkomsten heeft, wordt het nog weinig toegepast. Dit komt zowel door onbekendheid ten aanzien van preconceptiezorg als het door het ontbreken van het gevoel voor urgentie.

Blended nascholing
Deze blended nascholing bestaat uit een online e-module en een live-cursus die online zal worden gegeven. Door middel van lezingen, discussie en oefenen met casuïstiek worden deelnemers geprikkeld de noodzaak tot gespecialiseerde preconceptiezorg te zien, specifieke risicofactoren te leren herkennen en bewust te worden van hun rol in het positief beïnvloeden van deze factoren. Daarnaast worden praktische handvatten geboden tot het aangaan van een gesprek met als onderwerp de kinderwens en het maken van samenwerkingsafspraken in de eigen kliniek of doorverwijzingen.

Tijdsinvenstering:
Online e-module 2,5 uur
Live-cursus (online): 6 uur (inclusief pauzes)

Meer informatie en inschrijven

Deel deze pagina