Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Informatie

Data

  • 11-10-2021

Website

Bezoek website

Reumatologie cursusdag 11 okt 2021 – NVR reumatologie cyclus – Boerhaave

De NVR organiseert in samenwerking met Boerhaave Nascholing een nieuwe cyclus van nascholingen, op maandag 11 oktober 2021, maandag 14 maart 2022 en maandag 23 mei 2022. Inschrijving is nu mogelijk voor de gehele cyclus of voor de losse editie op maandag 11 oktober.

In de eerstvolgende editie staat het onderwerp  ‘Infectieziekten’ centraal. De bijeenkomst zal via een livestream uitgezonden worden op maandag 11 oktober. In deze nascholing voor reumatologen gaan we nader in op de behandeling en complicaties van infectieziekten bij patiënten met reumatische aandoeningen.

Binnen de reumatologie is een indrukwekkende vooruitgang geboekt door het gericht inzetten van biologische en (targeted) synthetische DMARDs (bDMARDs en tsDMARDs), waarbij het infectierisico verhoogd wordt. Tijdens deze bijeenkomst zal de focus liggen op geïmporteerde infectieziekten, infectieuze complicaties bij bDMARD en tsDMARD gebruik, en antibioticaresistentie.

Vol trots presenteren we deze avond de volgende sprekers:

  • Prof. dr. M.J.M. Bonten, arts-microbioloog, UMC Utrecht, Utrecht
  • Prof. dr. R.van Crevel, internist-infectioloog klinisch werk, Radboudumc, Nijmegen
  • Prof. dr. L.G. Visser,  internist-infectioloog, LUMC, Leiden

Reumatologen, reumatologen in opleiding, physician assistants en verpleegkundig specialisten zijn hartelijk welkom bij deze online scholing. Het belooft wederom een avond te worden die u niet wilt missen. Bekijk het programma op de website van Boerhaave Nascholing en schrijf direct in.

Deel deze pagina