Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Bent u de winnaar van de NVLE Award 2017?

In 2017 zal de prijs worden uitgereikt aan een onderzoek of project aangaande sclerodermie of MCTD tijdens het congres dat door de NVLE op 24 juni 2017 in Utrecht wordt georganiseerd.

De stichting NVLE Fonds heeft ten doel het ondersteunen van onderzoek waarvan de resultaten implementeerbaar zijn, gericht op de ziektes lupus, het antifosfolipiden syndroom (APS), sclerodermie en mixed connective tissue disease (MCTD), alsmede het ondersteunen van kennisverspreiding en kennisverbreding van deze ziektes.

Sinds 2008 wordt jaarlijks uit het NVLE Fonds een prijs uitgereikt, de NVLE Award, aan een arts of onderzoeker die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan onderzoek naar of verbetering in de behandeling van Lupus, APS, Sclerodermie of MCTD. Een belangrijke innovatie met betrekking tot de klinische of poliklinische zorg voor patiënten met deze ziektes komt eveneens voor nominatie in aanmerking. Aan de prijs is een geldbedrag van € 2.500,- verbonden.

In 2017 zal de prijs worden uitgereikt aan een onderzoek of project aangaande sclerodermie of MCTD tijdens het congres dat door de NVLE op 24 juni 2017 in Utrecht wordt georganiseerd.

De jury gaat bij de beoordeling uit van vier onderdelen:
1. Relevantie t.o.v. de oproep en passend in de doelstelling van Stichting NVLE Fonds
2. Vernieuwing en importantie
3. Relevantie voor de patiënten
4. Beoogde besteding prijzengeld

Kandidaten die meedingen naar deze prijs moeten minder dan tien jaar werkzaam zijn als wetenschappelijk onderzoeker. De kandidaten worden verzocht aan te geven hoe zij het bedrag van € 2.500,- gaan besteden.

De jury bestaat uit prof. dr. A.E. Voskuyl, voorzitter van de medische adviesraad van de NVLE, Mw. J.E.M. Wijbrans-Roodbergen, voorzitter van de NVLE en het NVLE Fonds, prof. dr. F.H.J. van den Hoogen, bestuurslid NVLE Fonds. Deze jury wordt nog aangevuld met twee medisch specialisten en twee patiënten.

Wie mee wil dingen naar de NVLE Award 2017, kan een deelnameformulier printen vanaf de website van het NVLE Fonds, www.nvlefonds.org of kan een formulier opvragen via email fonds@nvle.org.

Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 1 juni 2017 middels het inschrijfformulier worden ingediend.

 

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 20-03-2017