Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

De Boer-van Staveren Fonds

Voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van auto-immuunziekten

Wetenschappelijk onderzoekers aan het begin van hun carrière kunnen een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van maximaal € 50.000 voor een innovatief fundamenteel onderzoeksproject op het vlak van auto-immuunziekten die zij zelfstandig zullen uitvoeren.

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 1 juli 2024. Bezoek de website voor de richtlijnen en het aanvraagformulier.

Voor wie
Wetenschappelijk onderzoekers in het Koninkrijk der Nederlanden op het gebied van de (bio)medische wetenschappen of aanverwante disciplines die niet langer dan vier jaar geleden gepromoveerd zijn of in de afrondende fase van hun promotietraject zijn.

Over het De Boer-van Staveren Fonds
Het De Boer-van Staveren Fonds is in 2023 door de KNAW ingesteld. Het vermogen van het De Boer-van Staveren Fonds bestaat uit de nalatenschap van dr. Wilhelmus P.H. de Boer.

Het De Boer-van Staveren Fonds is bestemd voor innovatief fundamenteel onderzoek op het vlak van auto-immuunziekten door onderzoekers aan het begin van hun wetenschappelijke carrière die met de fondsbijdrage de kans krijgen om zelfstandig onderzoek op te zetten, dan wel verder te ontwikkelen. Jaarlijks wordt aan drie wetenschappelijk onderzoekers een financiële bijdrage toegekend van maximaal € 50.000.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van de KNAW of neem contact op met Jeffrey Muskiet, via wetenschapsfondsen@knaw.nl.

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 10-04-2024