Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

De website van DQiRMD is online!

“Hoe mooi is het, een speciale plek te hebben waar alles en iedereen samenkomt om de zorg op een hoger plan te brengen. Waar alles wat belangrijk is met elkaar verbonden wordt en zo kan leiden tot leren en verbeteren. Zo’n plek wil toch iedereen onderdeel van zijn?“ 

Dit klinkt wellicht abstract en sprookjesachtig, maar niets is minder waar!
Bezoek de nieuwe website van DQiRMD voor ervaringsverhalen en nog veel meer.

Met stichting DQiRMD hebben we door jarenlange inzet als beroepsgroep een prachtige plek weten te realiseren voor een groeiend aantal ziekte specifieke kwaliteitsregisters binnen de reumatologie.  Het eerste register DQRA (sinds 2016) heeft zijn waarde op gebied van data gedreven leren al bewezen.

Inmiddels neemt meer dan de helft van alle reumacentra in Nederland deel aan het register en het aantal deelnemende centra groeit nog door.

Neemt uw centrum nog niet deel aan het register, twijfel dan niet langer en lees op deze pagina het stappenplan naar deelname.

Het ultieme doel is deze data toe te passen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid op het niveau van de individuele persoon met reuma door ondersteuning met data bij het samen beslissen in de spreekkamer. Hoe meer centra deelnemen hoe inclusiever en representatiever deze data worden.

Tijdens de twee jaarlijkse spiegelbijeenkomsten wordt gezamenlijk gereflecteerd. U krijgt hierbij op een veilige en geanonimiseerde wijze zicht op data van uw eigen reuma praktijk. Nieuwe inzichten kunt u meenemen om de zorg waar wenselijk te verbeteren.

We zijn ontzettend trots hoe DQiRMD nu al heeft laten zien een plek te kunnen zijn waar samenwerken, leren en verbeteren daadwerkelijk kan plaatsvinden en zien uit naar een verdere groei in kennis en toepasbaarheid naar de toekomst.

Tot ziens op de volgende spiegelbijeenkomst van 27 juni!

Namens het DQiRMD bestuur

 

Bekijk deze informatiefilm: wat doet de DQiRMD voor u

 

 

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 18-04-2024