Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Dutch Autoimmune Registry voor SLE van start

DAiRE-sle-cmyk-300x174Sinds 1 juli is, na twee jaar van voorbereiding en een periode van proefdraaien, het DAiRE register nu echt van start gegaan.

Het register beoogt het vastleggen van ziektegegevens, behandeling en uitkomsten van patienten met SLE in Nederland. Nadere gegevens over DAiRE en binnenkort ook over andere registers kunt u vinden onder het kopje Kwaliteit – Kwaliteitsregisters op deze website. Ook vindt u informatie in de eerste Nieuwsbrief DAiRE.

Vanaf 1 juli is na enkele jaren van overleg met VWS en ZIN het geneesmiddel belimumab voorwaardelijk toegelaten voor behandeling van actieve SLE. Deze voorwaardelijke toelating vereist een convenant, dat is ondertekend door NVR, bestuur van DAiRE, patientenvertegenwoordigers (NVLE en Lupus Nederland) en de producent (GSK). Een van de vereisten voor vergoeding is deelname aan DAiRE, zodat wij over 4 jaar volgens de afgesproken lijnen de kosten-effectiviteit kunnen spiegelen aan de gegevens van gepubliceerde gerandomiseerde trials. Op de DAiRE pagina van de NVR website vinden reumatologen nadere informatie.

Deel deze pagina

Geplaatst op: 05-07-2015