Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

EULAR 2018 AMSTERDAM: NIEUW ABSTRACT RECORD!!

Op 31 januari 2018 om middernacht sloot de inzendingstermijn voor abstracts voor EULAR 2018 in Amsterdam.

Elk jaar weer is het spannend of er nieuwe records worden gebroken. Op de laatste dag werd het aantal inzendingen zelfs bijgehouden van uur tot uur. Om half tien ‘s avonds lagen we op fraai op koers maar was het record van 4845 abstracts uit 2017 nog niet geëvenaard. Op 1 februari vroeg in de ochtend -na het opstarten van de telcomputers- lagen de zaken anders:
ruim 5.000 abstracts wereldwijd bleken te zijn opgeladen om te worden beoordeeld voor orale- of poster presentatie tijdens EULAR 2018 in de RAI in Amsterdam.

De definitieve getallen zijn nog niet helemaal bekend, maar opnieuw is het aantal inzendingen met ruim 4% gestegen. Belangrijker nog is dat Nederland in de top-10 lijst van landen de 7e plaats stevig in handen heeft, net als vorig jaar. Waar het totaal aantal inzendingen met 4% is gestegen is de score voor Nederland: +23%

Dit is een enorm succes voor de Nederlandse reumatologie en geheel en al te danken aan al die Nederlandse wetenschappers die abstracts hebben ingestuurd voor EULAR 2018 Amsterdam, en wij zijn U daarvoor dan ook zeer erkentelijk.

Komt allen naar EULAR 2018 Amsterdam. Het wordt een thuiswedstrijd

 

Robert Landewé
Hans Bijlsma

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 02-02-2018