Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Farewell symposium voor Prof. dr. J.W.J. Bijlsma

Op donderdag 17 december neemt het UMC Utrecht afscheid van prof. dr. Hans Bijlsma. De afscheidsrede wordt voorafgegaan door een wetenschappelijk symposium met als titel Reumatologie in stroomversnelling / Rheumatology in a rapid flow

Hans Bijlsma is vanaf de start van zijn loopbaan verbonden geweest met het UMC Utrecht. Hij studeerde er Geneeskunde, voltooide de opleiding tot reumatoloog in 1983 en was sedertdien verbonden aan de afdeling Reumatologie, vanaf 1990 als hoogleraar. Behalve behandelaar, docent en onderzoeker was hij ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie, en binnen de EULAR Education officer en Treasurer.

Zijn wetenschappelijke interesse spitst zich toe op osteoartritis, ontwikkelingen in glucocorticoïden en behandelstrategieën van reumatoïde artritis. Hij heeft op dat gebied internationale faam opgebouwd. Reumatologie in stroomversnelling zal deze drie onderwerpen behandelen. Tijdens het symposium zullen verschillende internationale experts hun licht laten schijnen over recente ontwikkelingen op deze terreinen. Tussen het symposium en de afscheidsrede zit een koffie- en theepauze. Na afloop van de rede wordt de middag afgesloten met een receptie.

Reumatologie in stroomversnelling vindt plaats in de Blauwe Collegezaal van het UMC Utrecht op donderdag 17 december van 9.00 – 15.00 uur. De afscheidsrede start om 15.30 uur.

Voor meer informatie en aanmelden:

Sickmann Congres Organisatie

Erik Sickmann

www.sickco.nl

06 4569 3847

erik@sickco.nl

Deel deze pagina

Geplaatst op: 02-12-2015