Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Het Acute Boekje

Eind 2009 is onder auspiciën van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) het Acute Boekje gepubliceerd. Het Acute Boekje is sindsdien een landelijk gedragen goed en behoort tot de meest geraadpleegde richtlijnen. Naast internisten en arts-assistenten interne geneeskunde wordt het Acute Boekje ook door andere medische specialismen gebruikt. Uit de praktijk is gebleken dat de uitgave uit 2009 dringend aan een inhoudelijke herziening toe was.De afgelopen tijd hebben ruim 100 auteurs en relevante NIV secties zich ingezet om de inhoud te actualiseren.

Om een continue update mogelijk te maken, heeft de NIV besloten om de vernieuwde inhoud alleen nog via een nieuwe digitale webapplicatie beschikbaar te stellen. De webapplicatie is benaderbaar via mobiele telefoon, tablet en pc. Functionaliteiten zijn onder andere een geïntegreerde zoekfunctie, mogelijkheid tot het leveren van feedback per onderdeel en crosslinks tussen de verschillende onderdelen in het Acute Boekje en naar andere richtlijnen/publicaties. In tegenstelling tot de uitgave van 2009 is de vernieuwde versie door iedereen kosteloos te gebruiken. Graag nodigen wij u uit op: www.hetacuteboekje.nl.

Gezien de herziene inhoud van het Acute boekje verzoekt de NIV dringend om de uitgave uit 2009, zowel in boekvorm als de verouderde app, niet meer te gebruiken. De NIV kan niet meer instaan voor de juistheid en volledigheid van deze verouderde versie en is niet aansprakelijk voor

Deel deze pagina

Geplaatst op: 08-05-2017