Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

In memoriam Harry Hulsmans

Op 18 september bereikte ons het droeve bericht van het plotselinge overlijden van onze collega drs. Harry Hulsmans, reumatoloog. Hij overleed op 17 september jongstleden, thuis in zijn woonplaats Zutendaal, België.

Harry had een paar weken geleden zijn 60-jarige verjaardag gevierd. Het plan was op de dag van zijn overlijden samen met zijn echtgenote een e-bike te kopen als verjaardagscadeau. Hij is nooit aangekomen voor de afspraak bij de rijwielhandelaar.

Opgeleid in Utrecht door prof. Hans Bijlsma, werd Harry, na een initiële carrière in Den Haag, lid van de maatschap Zuyderland MC in 2011. Hij was ‘teruggehaald naar zijn geboortegrond’ in Zuid-Limburg door collega Ralph Peeters.  Als echografist van het eerste uur heeft Harry de echografie in het Zuyderland geïntroduceerd en enthousiast en breed uitgedragen in de hele vakgroep.

Een groot causeur was Harry niet. In groepen bleef hij graag wat op de achtergrond, en commissiewerk vermeed hij het liefst. Bij voorkeur deed hij spreekuur in de kleine buitenpoli in Echt. Maar in de spreekkamer floreerde Harry. Zijn contacten met patiënten waren hem dierbaar, en dat was wederzijds. Harry was buitengewoon integer, bereidde zijn spreekuren minutieus voor, en wilde alleen het allerbeste voor zijn patiënten. In het persoonlijk gesprek was Harry altijd en voor iedereen hoffelijk, betrokken en empathisch.

Na Harry’s overlijden zal de vakgroep Zuyderland niet meer dezelfde zijn. Harry verstond de kunst onopvallend aanwezig te zijn. Nu dat niet meer is zullen wij hem des te meer missen.

Wij wensen zijn echtgenote, kinderen en familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

namens alle medewerkers van de afdeling reumatologie Zuyderland MC
Robert B.M. Landewé (Voorzitter vakgroep reumatologie Zuyderland MC)

Deel deze pagina

Geplaatst op: 28-09-2021