Sluiten

AIOS dag

Eén keer per jaar wordt er een dag voor de arts-assistenten in opleiding tot reumatoloog georganiseerd. De organisatie is in handen van arts-assistenten van een bepaalde opleidingsregio en wisselt elk jaar. Het bestaat uit een deel onderwijs en een sociaal gedeelte. De AIOS-dag is een verplicht onderwijsmoment. Je wordt op de hoogte gebracht via een mail van de organiserende groep.

Nieuw per 2018 is dat ook de vooropleiders (AIOS in opleiding tot reumatoloog die nog met hun vooropleiding Interne Geneeskunde bezig zijn) zullen worden uitgenodigd.

De komende jaren vindt de AIOS-dag plaats in:

2020 Nijmegen – in samenwerking met BBC -> in verband met de COVID-19 pandemie is de AIOS dag van 2020 verplaatst naar 28 mei 2021!

2022 Amsterdam AMC

De afgelopen jaren is de AIOS-dag georganiseerd in:
2012 Nijmegen
2013 Rotterdam (onderwerp: zwangerschap en reumatologische aandoeningen)
2014 Leiden (onderwerp: SpA, MRI beelden)
2015 Maastricht (onderwerp: organisatie van zorg, in samenwerking met BBC)
2016 Utrecht (onderwerp: bindweefselaandoeningen, beroeps gerelateerde klachten)
2017 Groningen – (onderwerp: amyloïd en koortssyndromen)
2018 Amsterdam VUmc – (onderwerp: zwangerschap, interstitiële longziekten, burn-out, in samenwerking met BBC)
Dit jaar waren alle AIOS welkom in Amsterdam waar het onderwijs stond in het teken van zwangerschap en interstitiële longziekten. Ook was er tijd ingeruimd voor een presentatie met interactief deel over burn-out, ook naar aanleiding van de eerdere enquête en het artikel over burn-out door de JNVR. Het sociale programma was een soort ‘Wie is de Mol’-spel in de Bijlmerbajes, erg vermakelijk. Daarna volgde een lekkere barbecue.
2019 Twente

Deel deze pagina