Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Inschrijven NVLE Award 2019

De stichting NVLE Fonds heeft ten doel het ondersteunen van onderzoeken en projecten gericht op lupus, het antifosfolipiden syndroom (APS), sclerodermie en mixed connective tissue disease (MCTD). De resultaten moeten implementeerbaar zijn.

Sinds 2008 wordt jaarlijks uit het NVLE Fonds een prijs uitgereikt, de NVLE Award, aan een arts of onderzoeker die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan onderzoek of verbetering in de behandeling. Een belangrijke innovatie met betrekking tot de klinische of poliklinische zorg voor patiënten met deze ziekten komt eveneens voor nominatie in aanmerking. Aan de prijs is een geldbedrag van € 2.500,- verbonden.

In 2019 zal de prijs worden uitgereikt aan een onderzoek of project aangaande sclerodermie of MCTD tijdens het congres dat door de NVLE op zaterdag 29 juni in het NBC te Nieuwegein wordt georganiseerd. De jury gaat bij de beoordeling uit van vier onderdelen: 1. Relevantie t.o.v. de oproep en passend in de doelstelling van Stichting NVLE Fonds 2. Vernieuwing en importantie 3. Relevantie voor de patiënten 4. Beoogde besteding prijzengeld

Kandidaten die meedingen naar deze prijs moeten minder dan tien jaar werkzaam zijn als wetenschappelijk onderzoeker. De kandidaten worden verzocht aan te geven hoe zij het bedrag van € 2.500,- gaan besteden.
De jury bestaat uit prof. dr. F.H.J. van den Hoogen, interim-voorzitter van de medische adviesraad van de NVLE en mw. J.E.M. Wijbrans-Roodbergen, voorzitter van de NVLE en Stichting NVLE Fonds. Deze jury wordt nog aangevuld met twee medisch specialisten en twee patiënten.

Wie mee wil dingen naar de NVLE Award 2019, kan een deelnameformulier downloaden vanaf de website van het NVLE Fonds, www.nvlefonds.org, of deze opvragen via email fonds@nvle.org.

Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 18 mei 2019 middels het formulier worden ingediend.

De winnaar wordt uitgenodigd om op 29 juni de Award in het NBC in ontvangst te nemen en daarbij een korte presentatie te geven over het onderzoek of project.

Deel deze pagina

Geplaatst op: 01-04-2019