Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Julia Spierings winnaar NVLE Award 2021

De NVLE Award 2021 is op zaterdag 26 juni tijdens het NVLE congres in de Jaarbeurs Utrecht uitgereikt aan Julia Spierings voor haar onderzoek ‘Optimizing outcomes of patients with systemic sclerosis’.
De uitreiking vond met een live verbinding plaats omdat zij momenteel in Londen verblijft.

Een belangrijk verbeterpunt dat naar voren komt in haar proefschrift is het gebrek aan goede informatie voor patiënten en ondersteuning voor hen en hun naasten, in het bijzonder rondom het maken van behandelkeuzes. Julia doet vervolgonderzoek naar informatievoorkeuren van patiënten voor verschillende behandelingen voor SSc. Een vragenlijststudie naar verschillen in informatiebehoeften van verschillende patiëntgroepen (man/vrouw, leeftijd, opleidingsniveau) en van naasten in het besluitproces kan daarna als basis dienen voor een interactieve informatiebron voor informatie op maat. Daarnaast wil zij met een kwalitatieve studie onderzoeken welke plaats Vroegtijdige Zorgplanning (informatie en communicatie over palliatieve zorg) heeft bij patiënten met SSc met een slechte prognose.

Het prijzengeld wordt ingezet voor de vormgeving van de keuzehulp en software ondersteuning voor de vragenlijststudie en de kwalitatieve studie.

In 2022 zal de NVLE Award worden uitgereikt aan een onderzoek of project aangaande lupus (SLE) of APS. Meer over Stichting NVLE Fonds, het onderzoek van Julia Spierings en de NVLE Award vind u op www.nvlefonds.org

Deel deze pagina

Geplaatst op: 28-06-2021