Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Kent u de training ReumaUitgedaagd!?

Mensen met reuma zitten vaak met allerlei vragen: “Kan ik zo nog wel blijven werken? Hoe kan ik het beste mijn energie verdelen? Hoe ga ik om met pijn, vermoeidheid en emoties?” Dit zijn vragen waar u als reumatoloog misschien niet altijd een antwoord op hebt, want de patiënt zal hier zelf mee moeten leren omgaan. Om mensen met reuma daarbij te helpen, biedt het Reumafonds in samenwerking met het UMC Utrecht de zelfmanagementtraining ReumaUitgedaagd! aan.

Voor en door mensen met reuma

Tijdens deze zelfmanagementtraining gaan mensen met een reumatische aandoening aan de slag met hun persoonlijke doelen en leren ze vaardigheden die hen helpen om beter om te gaan met hun reuma. De training ReumaUitgedaagd! wordt gegeven door opgeleide ervaringsdeskundige trainers. De kracht van deze training is dus dat deze voor en door mensen met reuma gegeven wordt.

Wist u dit?

Inmiddels wordt ReumaUitgedaagd al 15 jaar in Nederland gegeven en bestaat er een training die specifiek ontwikkeld is voor jongeren en een training voor volwassenen. De trainingen zijn live en online te volgen. Door deelnemers wordt de training gemiddeld met een 8,5 gewaardeerd en 98% van de deelnemers zou ReumaUitgedaagd! aanbevelen aan andere mensen.

Wat kunt u doen?

Het Reumafonds vraagt u om de training onder de aandacht te brengen bij mensen met een reumatische aandoening als u merkt dat zij behoefte hebben aan het beter omgaan met reuma en de bijbehorende klachten. Ter promotie kunt u dit filmpje gebruiken, bijvoorbeeld door het af te spelen in uw wachtkamer of te plaatsen op uw website.

Wilt u (gratis) flyers en posters bestellen en/of voortaan de nieuwsbrief ReumaUitgedaagd! voor zorgprofessionals ontvangen? Stuur dan een mail naar: reumauitgedaagd@reumafonds.nl

Meer informatie over ReumaUitgedaagd! vindt u op www.reuma-uitgedaagd.nl

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 28-06-2016