Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Kwaliteitsregisters

Klik op het logo om naar de Homepage van het DAiRE register te gaan of gebruik een Directe link naar de inlogpagina van het register
Update 3-7-2020

Het landelijk SLE register, DAiRE, wordt momenteel geupdate, en is tijdelijk niet operationeel. Het is de verwachting dat in het vroege najaar van 2020 het (vereenvoudigde) SLE register weer operationeel zal zijn, weliswaar  onder de nieuwe naam ARCH-SLE.  De door de ziektekosten verzekeraars verplichte aanmelding van patienten die starten met belimumab is derhalve nu even uitgesteld. Echter, aan alle behandelaars wordt uitdrukkelijk gevraagd om achteraf  het gebruik van belimumab, alsook de bijkomende evaluatie hiervan, in het register in te voeren, zodat aan deze verplichting kan worden voldaan. Te zijner tijd zal meer informatie omtrent het gebruik van ARCH-SLE verstrekt worden.

DAiRE: Dutch Autoimmune REgister Sinds 2014 wordt dit register ontwikkeld met steun van ZONmw, SKMS en enkele sponsoren.
Indien belimumab wordt voorgeschreven is deelname aan dit register een vereiste. Meer informatie hierover in de eerste Nieuwsbrief DAiRE jui 2015 en het Protocol Voorwaardelijke Pakkettoelating belimumab.
Aanspreekpunt: A. Voskuyl: ae.voskuyl@vumc.nl
DREAM-RA Reumatoïde artritis, aanspreekpunt T. Jansen: tjansen@viecuri.nl
Severe Gout register Jicht, met name behandeling met anakinra of canakinumab, aanspreekpunt T. Jansen: tjansen@viecuri.nl
SpA-Net (spondyloartritis, aanspreekpunt A. van Tubergen: a.van.tubergen@mumc.nl)
Pharmachild-NL (JIA, Europees inititief, aanspreekpunt N. Wulffraat). Zie ook de informatie over de werkgroep Kinderreumatologie / NVKR)
METEOR reumatoide artritis, Europees, on-line tool