Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Leidraad ‘Persoonlijke bescherming in de (poli)klinische setting’

Het expertiseteam Infectiepreventie van de Federatie Medisch Specialisten heeft onder voorzitterschap van Andreas Voss, arts-microbioloog, adviezen opgesteld over hoe veilige patiëntenzorg verleend kan worden als afstand houden niet mogelijk is. Het betreft adviezen om het risico op overdracht van het coronavirus in de zorg zo klein mogelijk te houden. Adequate screening speelt hierbij een grote rol. Elke week wordt bekeken of aanpassingen in de leidraad Persoonlijke bescherming in de (poli)klinische setting nodig zijn. Medisch Contact besteedt aandacht aan de leidraad.

Selma Tromp, neuroloog en bestuurslid Federatie Medisch Specialisten: ‘Op de werkvloer van ziekenhuizen en instellingen leven veel vragen over beschermingsmiddelen. Hoe zorg ik dat ik veilige patiëntenzorg kan leveren? Hoe kan ik mezelf beschermen? Deze leidraad is daarom behulpzaam bij het opnieuw opstarten van de (poli)klinische zorg.’
Lees het nieuwsbericht op de website van de Federatie.

Naast deze leidraad heeft de Federatie nog twee andere leidraden uitgebracht die middels de COVID-19 nieuwsbrief onder de aandacht zijn gebracht. Klik hier voor de nieuwsbrief van 29 april.

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 04-05-2020