Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Accreditatie

Door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is de eis gesteld dat per 1 juni 2014 alle nascholingen door de aanbieder van de nascholingen, in GAIA (Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie) ingevoerd moeten worden. Dit geldt ook voor de regionale en lokale refereerbijeenkomsten. Alle gevolgde nascholingen worden bijgehouden in een persoonlijk dossier dat voor herregistratie rechtstreeks kan worden aangeboden bij de RGS.

Klik hier voor meer informatie over GAIA of het aanmaken van een persoonlijk dossier.

Informatie voor aanbieders/organisatoren van nascholing

De Wetenschappelijke Verenigingen – waaronder de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie – hebben besloten om met één geautomatiseerd systeem voor accreditatie te gaan werken. Eén applicatie die zowel gebruikt kan worden door de verenigingen, als door specialisten en aanbieders van nascholing. Het geautomatiseerde systeem voor accreditatie wordt GAIA genoemd. Dit staat voor: Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie.

Aanbieders (dat zijn personen en/of organisaties die nascholing organiseren en/of daar accreditatie voor aanvragen) kunnen digitaal aanvragen indienen bij meerdere verenigingen tegelijk. Verenigingen beoordelen de aanvragen en kunnen deze na toekenning van accreditatiepunten toevoegen aan de agenda voor het eigen specialisme op de eigen site.

Vanaf 1 januari 2011 kunnen accreditatieaanvragen voor algemene nascholing alleen worden ingediend bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN). Een aanvraag indienen bij het ABAN verloopt gewoon via GAIA.

Klik hier voor meer informatie over het aanbieden van een nascholing in GAIA

Werkdocumenten commissie accreditatie

Nascholingsagenda

U vindt hier de congresagenda van de NVR in GAIA. Of neem een kijkje op de congresagenda op onze website.

Commissie Accreditatie

  • Dr. D.F. ten Cate, voorzitter (2021)
  • Dr. M.J.H. Wijnands, vice-voorzitter (2020)
  • Mevrouw L.J.C. Kranenburg-van Koppen (2019)
  • Mevrouw L.G. Schippers (2020)
  • Mevrouw A.C. Comarniceanu (2021)
  • Mevrouw O.N. van Hall (2022)
  • T. de Mooij (2023, namens juniorensectie)