Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Nieuwe opzet verkorten indicatieteksten add-on geneesmiddelen

Naar aanleiding van feedback uit het veld en een uitgewerkt voorbeeld door de NVR (met dank aan Maarten Boers) is, na consultatie van de grootste wetenschappelijke verenigingen, besloten door VWS om de wijze van verkorten van de indicatieteksten, aan te scherpen. Met deze opzet kan sneller worden gezocht in de indicatieteksten van een add-on geneesmiddel. De nieuwe teksten worden opgesteld door het CIBG in afstemming met de wetenschappelijke verenigingen. De nieuwe teksten zullen vanaf de G-standaard van januari 2019 actief zijn. Indicatienummers blijven gelijk, alleen de tekst verandert.

Uitgewerkte voorbeelden van de nieuwe werkwijze:

WVStofnaamIndicatie SmPC of off-labelOude verkorte indicatietekstNieuwe verkorte indicatietekst
NVREtanerceptBehandeling van ernstige actieve spondylitis ankylopoetica bij volwassenen die onvoldoende gereageerd hebben op conventionele therapieErnstige actieve spondylitis ankylopoetica bij volwassenenSpA (X-bekken afwijkend)
NVREtanerceptBehandeling van volwassenen met ernstige niet-radiografische axiale spondyloartritis met objectieve verschijnselen van ontsteking zoals aangegeven door een verhoogd C-reactie proteïne (CRP en/of met magnetische kernspinresonantie (MRI), die een ontoereikende respons hebben gehad op niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s)Ernstige niet-radiografische axiale spondyloartritis bij volwassenenSpA-nr (MRI of CRP afwijkend)

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 30-08-2018