Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Nieuwe richtlijn over arbeid en Reumatoïde Artritis

Als aanvulling op de bestaande “CBO-richtlijn Behandeling Reumatoide Artritis (2009)” is de richtlijn “Reumatoïde Artritis en participatie (in arbeid)” opgesteld; deze is onlangs door de NVR geautoriseerd.
In de nieuwe richtlijn wordt werk een behandeldoel genoemd. Arbeid heeft een belangrijk positief effect op het leven van een patiënt met RA, niet alleen financieel, maar ook door een positief effect op gezondheid, geluksgevoel en zingeving. Het is voor behandelaars noodzakelijk waar mogelijk de patiënt te ondersteunen bij het behoud van zijn rol in het arbeidsproces. De richtlijn geeft handvatten op welke wijze deze steun vorm kan worden gegeven en hoe de samenwerking met andere partners in de behandelketen daartoe kan bijdragen.

De richtlijn is ontwikkeld op initiatief van de NVVG (Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde) en is multidisciplinair tot stand gekomen, door een werkgroep onder voorzitterschap van Prof. Dr. W.F. Lems, met als secretaris H.J. Hullen, bedrijfs- en verzekeringsarts.  De PDF van de Richtlijn is te vinden op de site van de NVR of via deze link:  (“NVR-NVVG Richtlijn RA en participatie in arbeid 2015”)

Deel deze pagina

Geplaatst op: 23-03-2015