Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

NVLE Award 2018

Luuk van den Hoogen winnaar NVLE Award 2018

Op zaterdag 26 mei is tijdens het Lupus patiëntencongres in Utrecht door Stichting NVLE Fonds de NVLE Award 2018 uitgereikt aan Luuk van den Hoogen. Hij kreeg deze voor zijn onderzoek ‘Het immuunsysteem ontrafeld in het antifosfolipiden syndroom’. Het is de eerste keer sinds de uitreikingen vanaf 2008 dat een onderzoek naar APS deze award wint.

De afgelopen vier jaar heeft Luuk aan de Universiteit Utrecht promotieonderzoek gedaan naar APS. Dit onderzoek heeft onze kennis over APS vergroot en biedt perspectief voor nieuwe behandelmethoden. Op 12 juli is de verdediging van zijn proefschrift getiteld “Delineating the deranged immune system in systemic lupus erythematosus and antiphospholipid syndrome” .

Naast het beeldje ontvangt de winnaar een bedrag van € 2.500,-. Luuk heeft aangegeven het bedrag te gaan investeren in patiëntparticipatie voor APS patiënten. De oorkonde met het bedrag werd uitgereikt door Mandy van den Wijngaert. Zij heeft vorig jaar met een inzamelactie bij Waterschap Aa en Maas een groot bedrag binnengehaald voor Stichting NVLE Fonds. Een gedeelte van dit bedrag heeft zij beschikbaar gesteld voor deze Award.

Deel deze pagina

Geplaatst op: 11-06-2018