Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

NVLE Award 2020 lupus/APS

Inschrijving verlengd tot 15 augustus!
In verband met de coronacrisis is het NVLE congres verzet naar zaterdag 26 september, en daarmee de inschrijving verlengd.

De stichting NVLE Fonds heeft ten doel het ondersteunen van onderzoeken en projecten gericht op lupus, het antifosfolipiden syndroom (APS), sclerodermie en mixed connective tissue disease (MCTD). De resultaten moeten implementeerbaar zijn.

Sinds 2008 wordt jaarlijks uit het NVLE Fonds een prijs uitgereikt, de NVLE Award, aan een arts of onderzoeker die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan onderzoek naar of verbetering in de behandeling van Lupus, APS, Sclerodermie of MCTD. Een belangrijke innovatie met betrekking tot de klinische of poliklinische zorg voor patiënten met deze ziektes komt eveneens voor nominatie in aanmerking. Aan de prijs is een geldbedrag van € 2.500,- verbonden.

In 2020 zal de prijs worden uitgereikt aan een onderzoek of project aangaande lupus of APS tijdens het jubileumcongres dat door de NVLE op zaterdag 26 september wordt georganiseerd.

De jury gaat bij de beoordeling uit van vier onderdelen:
1. Relevantie t.o.v. de oproep en passend in de doelstelling van Stichting NVLE Fonds
2. Vernieuwing en importantie
3. Relevantie voor de patiënten
4. Beoogde besteding prijzengeld

Kandidaten die meedingen naar deze prijs moeten minder dan tien jaar werkzaam zijn als wetenschappelijk onderzoeker. De kandidaten worden verzocht aan te geven hoe zij het bedrag van € 2.500,- gaan besteden.

De jury bestaat uit J.E.M. Wijbrans-Roodbergen, voorzitter van de NVLE en Stichting NVLE Fonds, Dr. M.C. Vonk, voorzitter van de medische adviesraad van de NVLE, Dr. M. Bijl, internist-klinisch immunoloog, reumatoloog, Dr. Steup-Beekman, internist-reumatoloog, J. Pullen, patiëntenvertegenwoordiger en M. Blom, patiëntenvertegenwoordiger.

Wie mee wil dingen naar de NVLE Award 2020 kan zich aanmelden door bijgaand deelnameformulier met de gevraagde bijlage in te zenden via email fonds@nvle.org. Het deelnameformulier is ook te printen vanaf de website van het NVLE Fonds.

Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk 15 augustus 2020 middels het formulier worden ingediend.

De winnaar wordt uitgenodigd om op 26 september de Award in Utrecht in ontvangst te nemen en daarbij een korte presentatie te geven over het onderzoek of project.

Deel deze pagina

Geplaatst op: 15-06-2020