Sluiten
 • Deelnemers gezocht voor onderzoek naar de behandeling van SCCH met pamidronaat: de PAPS-studieIn het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) loopt een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde trial naar de behandeling van sternocostoclaviculaire hyperostose (SCCH) met pamidronaat (APD). Hiervoor zoekt het LUMC SCCH-patiënten die willen deelnemen. Heeft u geschikte patiënten of vragen? Neem dan contact op met: paps-studie@lumc.nl. Meer informatie
 • Diagnostische testen bij polsklachten; een nationale e-Delphi studie. Uitnodigingsbrief aan expert panelleden voor deelname aan de studie.
  Middels dit schrijven willen wij u van harte uitnodigen om deel te nemen aan onze nationale e-Delphi studie.

  Doel van de studie?
  Het doel van deze studie is om met een groep van experts tot een aanbeveling van de meest waardevolle diagnostische testen bij patiënten met polsklachten te komen. De aanbevolen diagnostische testen zouden verschillende dokters in staat moeten stellen een ​waarschijnlijkheidsdiagnose op te stellen bij volwassen patiënten met ongedifferentieerde polsklachten.

  Waarom nodigen wij u uit?
  Volgens onze informatie behoort u in uw vakgebied tot een van de experts. Wij zouden graag van uw kennis, kunde en tijd gebruik willen maken om bovenstaande vraagstelling te kunnen beantwoorden.
  Handtherapeuten, (orthopedische, plastische en algemene) chirurgen en reumatologen in opleiding, kunnen niet deelnemen aan deze e-Delphi studie.De volledige informatie over deze studie vindt u in de bijlage: Uitnodiging expert panelleden Delphi
 • Online enquête ‘reumatologische bijwerkingen van immune checkpoint inhibitors’

‘Immune checkpoint inhibitors’  worden steeds meer gebruikt in de oncologie. Steeds vaker worden wij geconfronteerd met de reumatologische bijwerkingen van deze middelen. Er is echter nog weinig bekend over hoe vaak dit in Nederland door onze beroepsgroep wordt gezien en hoe we deze patiënten behandelen. Karen Visser (reumatoloog Haga) en David Ten Cate (AIOS reumatologie Erasmus MC) willen dit in kaart brengen middels een online enquête (invullen kost minder dan 5 minuten). U komt bij de enquête middels deze link:  https://nl.surveymonkey.com/r/5SM8X68

Alvast hartelijk bedankt voor deelname. Voor vragen: d.tencate@erasmusmc.nl

 • Landelijk netwerk ReumanetNL

ReumanetNL heeft in samenwerking met ReumaNederland een landelijk netwerk opgezet met hierin zorgverleners gespecialiseerd op het gebied van reumatische aandoeningen. Dit netwerk is echter nog niet actief. In opdracht van LUMC zijn wij voor ons afstudeeronderzoek bezig te achterhalen wat ervoor zorgt dat dit een actief en duurzaam netwerk wordt.

Wij willen door middel van (telefonische) interviews met reumatologen achterhalen waar zij behoeften aan hebben met betrekking tot dit netwerk en de communicatie met eerstelijns therapeuten. Daarnaast willen wij graag de verwachtingen achterhalen. Het interview duurt ongeveer 15 minuten.

Hierbij vindt u een uitgebreide informatiebrief en de interview vragen. Wij hopen uw medewerking.

Met Vriendelijke Groet,
Het onderzoeksteam:
Anne-Fleur Peeters
Gaby Jurgens
Kimberley van Horssen
Eva van Rooden

 • REVERSE studie

De NVR werkgroep vasculaire reumatologie plaatst hierbij aanvullende informatie over de REVERSE studie. Vanwege een moeizame inclusie onderzoeken wij de mogelijkheden om samen te werken met andere centra. Derhalve horen wij graag of jullie kansen zien om patiënten aan te melden voor deze studie zodat we kunnen kijken naar de logistieke mogelijkheden. Indien er nog onduidelijkheden of vragen zijn naar aanleiding van de aanvullende informatie kan contact opgenomen worden met M. (Milad) Baniaamam, arts-promovendus: T. (020) 242 1808, m.baniaamam@reade.nl

 • Online enquête ‘Hoe denkt u over preventieve interventie bij patiënten met verhoogd risico op RA?’

Er zijn momenteel verschillende klinische trials gaande waarin wordt onderzocht of de ontwikkeling van RA geremd kan worden in personen met een verhoogd risico op deze ziekte, zoals seropositieve artralgie patiënten of “clinically suspect arthralgia”. Er is echter nog weinig bekend over de bereidheid van zowel deze patiënten als de reumatoloog om te starten met preventieve interventie in deze fase van (mogelijke) RA ontwikkeling. Op Reade willen we dit onderzoeken, als onderdeel van een promotieonderzoek. We willen hiervoor inzicht krijgen in uw ideeën over preventieve interventie bij RA d.m.v. een online enquête. Invullen duurt 5-10 minuten en is volledig anoniem. U vindt de online enquête via deze link.

Alvast hartelijk dank voor uw deelname! Namens het onderzoeksteam, Laurette van Boheemen (l.vanboheemen@reade.nl).

 

Deel deze pagina