Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Doe je onderzoek en ben je op zoek naar kandidaten of wil je een enquête uitzetten? Dat kan via onze website. In onze nieuwsbrief verwijzen we bij nieuwe posts regelmatig naar deze pagina: Onderzoek

Link naar de Proefschriften

Promoties

Hierbij de digitale versie van mijn proefschrift ‘Outcome measures in Sjögren’s disease’. In dit proefschrift hebben we onderzoek gedaan naar uitkomstmaten voor systemische ziekte activiteit en patiënt-gerapporteerde symptomen bij Sjögren, en rapporteren we de ontwikkeling en validatie van een nieuw samengesteld eindpunt, de CRESS, om te gebruiken in klinische trials.

De openbare verdediging zal plaatsvinden op 28 februari om 12.45 in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen, en is ook eventueel online te volgen via www.rug.nl/digitalphd. De promotor van het proefschrift is prof. dr. Hendrika Bootsma, en de co-promotor is dr. Suzanne Arends.

Met vriendelijke groet,
Liseth de Wolff, arts-onderzoeker

Met veel plezier stuur ik u hierbij de digitale versie van mijn proefschrift ‘COVID-19 in patients with immune-mediated inflammatory diseases – Scientific answers to changing medical challenges using a patient-interactive research platform’: https://www.publicatie-online.nl/publicaties/Laura-Boekel, (wachtwoord: 171196). In dit proefschrift worden COVID-19 gerelateerde uitkomsten in patiënten met reumatische aandoeningen beschreven, waaronder risicofactoren voor een ernstig beloop van COVID-19, de veiligheid en effectiviteit van COVID-19 vaccinaties, patiëntperspectieven en long COVID. De bevindingen van dit proefschrift hebben bijgedragen aan het vervroegd beschikbaar komen van een derde vaccinatie voor alle patiënten die worden behandeld met anti-CD20 therapie, en het aanpassen van behandelrichtlijnen voor rituximab.

De openbare verdediging zal plaatsvinden op 28 februari 2024 om 9.45 in het auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam, en is ook online te volgen via: http://www.youtube.com/VUBeadlesOffice. De promotor van het proefschrift is prof. dr. Mike Nurmohamed, en de co-promotor is dr. Gertjan Wolbink.

Met vriendelijke groet,
Laura Boekel