Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Oud bestuurslid NVR Ina Kuper treedt toe tot Raad van Bestuur Isala in Zwolle

Reumatoloog en oud penningmeester NVR en manager Ina Kuper van het MST-ziekenhuis in Enschede gaat vanaf 25 juli deel uitmaken van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Isala in Zwolle. Zij volgt Isala-bestuurslid Robbin Thieme Groen op, die zijn functie per 15 juli neerlegt. Hij gaat met pensioen.

Ina Kuper deed van 2012 tot 2013 ervaring op als ziekenhuisbestuurder. Toen maakte zij op interim-basis deel uit van de Raad van Bestuur van het MST. Eerder was zij van 2009 tot 2011 voorzitter van het medisch stafbestuur in Enschede.

Reumatoloog en manager
Op dit moment heeft zij, naast de functie van reumatoloog, verschillende managementfuncties. Zo is ze interim-manager van de afdelingen Radiotherapie en Nucleaire geneeskunde en manager van de afdeling Oogheelkunde.

Kuper kijkt uit naar haar nieuwe baan. “Als bestuurder zal ik ziekenhuisbreed mijn bijdrage leveren aan het continu verbeteren van kwaliteit, veiligheid en processen. Grote uitdaging daarbij zal zijn de bureaucratisering van de zorg terug te brengen en op innovatieve wijze te komen tot nieuwe standaarden. In Isala zijn daarvoor vele mogelijkheden, onder andere door het verder ontwikkelen van het ‘lean’ werken.”

‘Vele ambities’

“Isala is een erg mooi ziekenhuis met een unieke positie in een grote regio en vele ambities voor de topklinische zorg. Het uitgangspunt van de zorg, de basiszorg dicht bij de patiënt, krijgt ook de volle aandacht”, aldus Kuper.

Zij ziet kansen in de verdere samenwerking met de eerste lijn en zegt veel zin te hebben in de nieuwe uitdaging. “Ik verheug mij op de samenwerking met alle geledingen in het ziekenhuis, de verwijzers en natuurlijk de patiënten.”

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 18-05-2016