Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Samen Beter Inflammatoire Artritis

Margreet Kloppenburg heeft als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie het rapport Samen Beter Inflammatoire Artritis in ontvangst genomen. Felicitaties aan de 3 teams Maasstad ziekenhuis, het St Antonius Ziekenhuis en het Medisch Spectrum Twente, die met elkaar dit mooie rapport hebben gemaakt!

Vandaag, 12 oktober, is een bijzondere dag. Het is World Arthritis day, een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij het voorkomen en de impact van Reumatische ziekten. Reumatische ziekten komen heel veel voor en veroorzaken veel en vaak onzichtbaar leed. Mensen die aan deze ziekten lijden ervaren een lagere kwaliteit van leven en kunnen vaak minder goed meedoen in deze maatschappij. Deze ziekten zijn dus ook van grote betekenis voor de maatschappij als geheel. Daarom is het belangrijk om de zorg voor deze patiënten zo optimaal mogelijk te maken.

In dit rapport laten de 3 centra zien hoe zij de zorg nog verder hebben geoptimaliseerd door gebruik te maken van innovatieve methoden, zoals gebruik van real world data, waarbij de patiënt centraal staat.

De voorzitter wenst het team verder succes toe voor hun activiteiten in de toekomst, en kijkt uit naar verdere vernieuwingen zoals gebruik van digitalisering en toepassing van PROMs.

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 12-10-2021