Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Sjögren Award

Beste onderzoekers,

Dit jaar wordt door de Nationale Vereniging Sjögrenpatiënten alweer voor de zevende keer de tweejaarlijkse Sjögren Award uitgereikt. Dit zal gebeuren tijdens de Landelijke Contact- en Informatiedag die gehouden wordt op zaterdag 5 oktober 2024 te Breukelen.

De Sjögren Award bestaat uit een bokaal en een geldbedrag van € 2.000, -. Dit bedrag is vrij te besteden. In 2018 is de Ronald Hené Publieksprijs ingesteld. Dit ter ere van onze medisch adviseur dr. Ronald Hené, die vrijwel vanaf de start van de NVSP bij de vereniging betrokken was. Hij is helaas in 2017 overleden. Aan de publieksprijs is een bedrag van € 1.000, – verbonden. Tot slot krijgt de derde genomineerde een prijs van € 500,-.

De voorwaarden kunt u vinden in het reglement. Een belangrijke wijziging in het reglement is dat we verwachten dat er sprake is van patiëntenparticipatie in uw onderzoek.

Contactpersoon voor het voordragen van kandidaten is Mascha Oosterbaan: onderzoek@nvsp.nl

De deadline voor het indienen is 15 mei 2024.

De NVSP is blij met alle onderzoeken die er gedaan worden. Zo komen we stapje voor stapje dichter bij het vinden van de oorzaak én behandeling van de ziekte van Sjögren.

We hopen dat u de Awardcommissie veel te lezen gaat geven!

Namens het bestuur NVSP,
Mascha Oosterbaan onderzoek@nvsp.nl

Deel deze pagina

Geplaatst op: 04-03-2024