Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Stichting Kwaliteitsbevordering Reumatologie Nederland opgericht

In januari 2016 heeft de algemene ledenvergadering van de NVR ingestemd met het oprichten van de Stichting Kwaliteitsbevordering Reumatologie Nederland. Dit is na zorgvuldige voorbereiding vorige maand gebeurd.

De doelen van de Stichting zijn het bevorderen van de landelijke registratie van gegevens van patiënten met reumatische ziekten ten behoeve van de kwaliteit van zorg en ten tweede het bevorderen van goede behandeling, onderwijs, voorlichting en juiste zorg voor patiënten met deze ziekten.

Volgens de statuten worden tenminste twee bestuurders benoemd door de NVR, en daarnaast worden bestuurders gezocht met ervaring op bestuurlijk, financieel en/of reumatologisch gebied. Ook hopen we een patiënt vertegenwoordiger te werven voor het bestuur. Het eerste bestuur bestaat nu uit: H. Bernelot Moens, R. Landewé namens de NVR, en de heren R. Peeters en E. Mulder.

De belangrijkste activiteiten van de Stichting zijn in de komende maanden: werven van middelen om de doelstellingen te realiseren en het uitbouwen van het DQRA project naar een volwaardige kwaliteitsregistratie voor reumatoïde artritis. Om dat tot een succes te maken zal de medewerking van alle reumatologische praktijken nodig zijn.

Deel deze pagina

Geplaatst op: 17-08-2016