Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Thematische call ReumaNederland

Op 25 maart 2024 heeft ReumaNederland de wetenschappelijke thematische call geopend naar ‘Behandeling op maat’.

Call

ReumaNederland doet een oproep om wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen gericht op “behandeling op maat” in te dienen met betrekking tot reumatische ontstekingsziekten. Onderzoeksvoorstellen kunnen op een breed spectrum van facetten inspelen. Alle voorstellen dienen op schaalbaar te zijn en gericht op wezenlijk bijdragen aan de juiste behandeling voor de juiste patiënt op het juiste moment.
Een aanvraag ligt in het verlengde van minimaal één van de ambities van ReumaNederland; reuma een niet-chronische, omkeerbare aandoening maken en/of het realiseren van precisie (persoonsgerichte) geneeskunde voor mensen met reuma op vier terreinen; preventie, predictie, personalisatie en participatie.
De call biedt veel vrijheid, dit betekent dat naast vrije themakeuze binnen de hiervoor genoemde ambities, gekozen kan worden uit de gehele keten van onderzoek; van fundamenteel (incl. serendipity) tot en met klinisch onderzoek met borging van resultaten in richtlijnen en beschikbaarheid voor alle mensen met reuma in Nederland.

Beschikbaar budget

ReumaNederland stelt voor deze Thematische call 2024 in totaal € 1.5 miljoen beschikbaar voor financiering van onderzoeksvoorstellen. Per volledig uitgewerkt wetenschappelijk onderzoeksvoorstel, welke wordt ingediend, kan maximaal €500.000 subsidie worden aangevraagd.

Deadline

De deadline voor het indienen van een vooraanvraag, per email, is 1 mei 2024 17:00 uur.

Meer informatie

Deel deze pagina

Geplaatst op: 27-03-2024