Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Lidmaatschap

Als lid van de NVR wordt je op de hoogte gehouden van congressen, scholingen en ander nieuws in de reumatologie.

AIOS

Als arts-assistent wordt je ‘aspirant lid’.
Kosten voor AIOS in de reumatologie opleiding zijn € 280,- per jaar (de afdracht DJS gaat via de DJS)
Voor AIOS in vooropleiding zijn lidmaatschap kosten € 104,- per jaar
Lidmaatschap voor de Jonge Specialist lopen via de DJS en niet via de NVR.
Ook ontvang je het ‘Nederlands Tijdschrift voor Reumatologie’ thuis.
Wanneer je als AIOS je opleiding hebt afgerond en reumatoloog bent geworden, dien je dit door te geven aan het NVR-bureau. Je lidmaatschap wordt dan omgezet naar “gewoon lid”.

Reumatoloog

Als reumatoloog ben je “gewoon lid”.
Kosten hiervoor zijn € 778,- (los daarvan komt erbij de afdracht Federatie € 575,54)
Ook ontvang je het ‘Nederlands Tijdschrift voor Reumatologie’ thuis.

Senior lid

Senior leden betalen € 62,- per jaar.

Begrip senior lid

Wanneer een NVR-lid de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt heeft, dient hij/zij bij het NVR-bureau aan te geven of hij/zij als senior lid beschouwd wil worden. Wanneer dit niet wordt aangegeven blijft men als “gewoon NVR lid” geregistreerd staan.

Stichting SOVAF

Als senior lid kunt u lid worden van Stichting SOVAF. Deelnemersbijdrage 2023 is € 238,68 (inclusief KNMG-afdracht €143,21)
Voor niet meer praktiserend medisch specialisten (vanwege pensioen, arbeidsongeschiktheid of werkzaam in het buitenland) is de Stichting SOVAF opgericht om zo toch een mogelijkheid te bieden om zowel met de Federatie Medisch Specialisten als de Federatie KNMG (Medisch Contact) verbonden te blijven. Dit omdat je van een Federatie niet rechtstreeks lid kunt zijn, maar enkel via een federatiepartner. De dienstverlening bestaat uit; Medisch Contact, nieuwsbrieven Federatie, magazine De Medisch Specialist 4x per jaar.
Gepensioneerde leden kunnen tevens gratis senior lid van de LAD worden en hebben daarbij dan ook het ledenvoordeel van de LAD; o.a. kortingen op verzekeringen, LAD-magazine, vragen over pensioen.

Wanneer men werkzaam is als waarnemend medisch specialist in Nederland, voldoet men aan de voorwaarden om aangesloten te zijn van de Federatie echter is het aan de wetenschappelijke vereniging zelf hoe hiermee om te gaan. Maar het is niet mogelijk om deel te nemen aan de Stichting SOVAF.

Voor diegene die enkel Medisch Contact wenst te ontvangen kan men er ook voor kiezen een los abonnement op Medisch Contact aan te gaan via de website van Medisch Contact: http://medischcontact.artsennet.nl/Weekblad/archief.htm

Buitengewoon lid

Buitengewone leden betalen € 145,- per jaar.
Buitengewoon leden zijn leden die beroepsmatig met reumatologie te maken hebben, maar geen reumatoloog zijn.

Opzeggen lidmaatschap

Mocht u uw lidmaatschap willen beëindigen kunt u dat doen uiterlijk 1 maand voor het einde van het kalenderjaar via: info@nvr.nl

Federatie

De vereniging heeft de plicht om over alle geregistreerde leden aan de Federatie lidmaatschapsgeld af te dragen. In de factsheet Aangesloten bij de Federatie leggen we uit waar de contributiebijdrage naartoe gaat.

Wie is aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten via zijn of haar wetenschappelijke vereniging, lid is van de LAD of De Jonge Specialist kan kosteloos voor 20 uur per jaar juridische dienstverlening krijgen van het Kennis- en dienstverleningscentrum. Meer informatie

Opzeggen van uw lidmaatschap is voldoende bij de vereniging zelf, dus in deze bij de NVR, wij geven het door aan de Federatie.

U kunt dus opzeggen wanneer u maar wilt, maar u heeft wel de verplichting het lidmaatschapsgeld voor het gehele jaar te voldoen, u kunt daarentegen ook gebruik maken van de diensten van de Federatie en u krijgt nog het Medisch Contact toegezonden tot het einde van dat jaar.

Lid worden?

Ga dan naar ons aanmeldformulier.