Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Verrichtingen thesaurus

De DHD (Dutch Hospital Data​) heeft in overleg met de wetenschappelijke verenigingen een specialisme specifieke verrichtingen thesaurus vastgesteld.

Hieronder wordt uitleg gegeven wat u hiermee kunt.

Het gaat steeds belangrijker worden om alle zorgactiviteiten die verricht worden te documenteren. De verrichtingen thesaurus kan hiervoor gebruikt worden. Zo ontstaat er een eenduidige manier van registreren. Op dit moment zijn er 2 verrichtingen die direct financiële consequenties hebben, namelijk de echografie verricht door de reumatoloog en de nagelriemmicroscopie.

In de verrichtingenlijst voor de reumatologie zijn verrichtingen opgenomen die in de dagelijkse praktijk uitgevoerd worden door de reumatoloog. Vanuit dit principe is er een lijst opgesteld met duidelijke termen. Daarbij zijn ook activiteiten opgenomen die eerder niet mogelijk waren om te registreren bv begeleiding van een patiënt door de reumaconsulente.

Implementatie van deze lijst is de verantwoordelijkheid van de ziekenhuizen. Het kan zijn dat op het moment van publicatie dit nog niet geregeld is in uw ziekenhuis.

Een van de uitgangspunten vanuit de BBC was het maken van een handzame lijst. Hierdoor is het heel goed mogelijk dat u nog termen mist. Nieuwe verrichtingen kunnen aangevraagd worden bij de dhd middels deze link. Indien er nog vragen zijn specifiek voor de wetenschappelijk vereniging kunt u een mail sturen naar nvrbbc@gmail.com.

Tabel Reumatologie verrichtingen

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 21-12-2017