Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Vooraankondiging ZonMw: Congres Systems Medicine

Onder voorbehoud, 15 februari 2016 in het Grand Hotel Karel V te Utrecht. Eind december/begin januari verwachten wij u het definitieve programma te kunnen mailen, inschrijven voor deelname (kosteloos) is nu al mogelijk via www.zonmw.nl/systemsmedicine.

Wat is Systems Medicine?
We kunnen ons voorstellen dat het onderwerp niet bij iedereen direct een belletje laat rinkelen. Bij Systems Medicine wordt in beeld gebracht welke biologische netwerken er zijn bij een gezonde situatie, hoe een ziekte ontstaat en hoe we kunnen ingrijpen in zo’n netwerk (kunnen we de schade herstellen of gaan we een alternatieve route zoeken).

Systems Medicine is een benadering waar ziekenhuizen, academische instellingen, industrie, de Nederlandse overheid en de Europese Commissie kansen zien, niet alleen om tot een beter begrip van gezondheid en ziekte te komen, maar vooral om vervolgens een op de persoon afgestemde diagnose, behandeling en prognose uit te voeren, als een innovatief alternatief voor het huidige (kostbare en tijdrovende) model voor de medicijnenontwikkeling. U kunt op onze website www.zonmw.nl/systemsmedicine nog meer over Systems Medicine lezen.

Waarom dit congres
Op 15 februari 2016 organiseert ZonMw het congres om onder andere de leden van de beroepsverenigingen kennis te laten maken met deze nieuwe manier van onderzoek doen. Eveneens biedt het de mogelijkheid om in contact te komen met verschillende stakeholders om wellicht in de toekomst gezamenlijk aan een subsidieoproep mee te kunnen doen. Het congres richt zich met name op medisch specialisten, artsen en systeembiologen.

Mocht u nadere informatie wensen dan kunt u voor inhoudelijke vragen terecht bij Simone de Graaf, sgraaf@zonmw.nl en Rob Diemel, diemel@zonmw.nl.Voor de communicatie over en/of de organisatie van het congres kunt u terecht bij Willemien Jager-van Tintelen jager@zonmw.nl

ZonMw Laan van Nieuw Oost-Indië 334, 2593 CE Den Haag Postbus 93245, 2509 AE Den Haag www.zonmw.nl

Blijf op de hoogte van nieuws en subsidiemogelijkheden

www.zonmw.nl/nl/content-overig/blijf-op-de-hoogte/

 

Deel deze pagina

Geplaatst op: 25-11-2015