Sluiten
Reumatoloog van de toekomstLees het beleidsplan  >

Waardegerichte zorginkoop voor RA: reacties ook naar NVR

Concept inkoopdocument
Samen met zorgaanbieders wil Menzis stappen zetten op weg naar meer waardegerichte zorg. Begin 2018 heeft Menzis de NVR benaderd met het plan om waardegerichte inkoop van zorg voor RA te starten. Voor bijvoorbeeld knie- en heupprothese is dit inmiddels een bekend proces. Voor reumatologen betekent het een nieuwe ontwikkeling.
Menzis gaat per 2019 starten met afspraken over waardegericht inkopen met zorgaanbieders voor de behandeling van patiënten met reumatoïde artritis. Eerder heeft Menzis hier al over gesproken met diverse reumatologen, ReumaNederland, de NVR en anderen. Mede op basis van deze input is bijgaand concept inkoopdocument opgesteld. Dit concept inkoopdocument wordt door Menzis voorgelegd aan in totaal 23 instellingen die allen tenminste 100 Menzis verzekerden met reumatoïde artritis hebben behandeld in 2016.
Menzis heeft laten weten uw reacties graag te vernemen voor 4 juli a.s. via het e-mailadres waardegerichtinkopen@menzis.nl. Het bestuur van de NVR ontvangt graag een kopie van uw reactie op info@nvr.nl, zodat wij alle reacties in juli kunnen bespreken met Menzis.

Deel deze pagina

Geplaatst op: 18-06-2018